събота, 27 април 2024 г.

Командоси арестуваха лудия стрелец от Манастирище след кървава драма

Извънредно! Гръмнаха човек в Манастирище, извършителят се барикадира

Лудият стрелец от врачанското село Манастирище, който стреля по колата на свой съсед и той почина на път за болницата, е арестуван, съобщи бТВ. Снощи психичноболният убиец се барикадирал се в дома си след кървавата драма. Той бе обезвреден от спецсилите на полицията след двучасова операция. В ранния следобед мъжът стреля по преминаващ покрай дома му автомобил, в който били двама братя. Улучен е 33-годишният водач зад волана. След стрелбата колата изминава още триста метра и се удря в кофа за боклук, а жертвата издъхва на път за болницата.

„Шофьор е бил малкият ми син, който почина, застрелял го е в сърцето, ние тук чухме пет изстрела, стъклата на колата са счупени, хората се събрали, големият син излезна и вика: „Застреляха брат ми“, разказа Рени Тончева – майката на жертвата. „От три дни този човек ни следеше, като минавахме покрай тях, явно правеше някакви планове и днес ги изпълни“, каза Павлин Кънев, роднина на жертвата.

„По отношение на съпротивата чрез прилагане на тактическа хитрост от страна на командосите от СОБТ – лицето не е успяло да окаже съпротива, дали е имал намерение, само той си знае“, обясни гл. комисар Георги Гайков, СОБТ.

Хората от селото сигнализирали многократно, че съседът им е опасен. Организирали и подписка, но без успех. „От 2007 г. е диагностициран, многократно е бил настаняван в специализирани заведения, последно е бил настаняван 2020 г., тогава е пуснат оттам, сами вие казахте, че законът за такива е такъв – ние не може да осъществим наказателна отговорност“, заяви Ивайло Иванов, гл. секретар на МВР.

Оръжието на убийството е боен пистолет, незаконно притежаван. В дома на задържания са открити и боеприпаси. Убиецът е на 45 години. Той има сериозно психично заболяване, съобщава Нова телевизия. Съседи са опитали да осигурят бърза помощ на пострадалия и да го закарат в Козлодуй, но по пътя за болницата той е починал. Мъжът още миналата година е бил настанен в психиатрично отделение, но след това е бил пуснат. Според местни той по принцип е бил агресивен. Те не знаят обаче откъде се е сдобил с пистолета. Главният секретар на МВР поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и  възможността тя да стане потенциален заложник.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html