петък, 3 май 2024 г.

„Челси“ и „Сити“ се отказват, замразяват проекта на богатите

Проектът за създаване на Европейска Суперлига може да бъде прекратен едва два дни след обявяването му. Острите негативни реакции на целия футболен свят накараха някои от 12-те участници да започнат да бият отбой.

Английските медии съобщиха, че Челси вече подготвя документацията за оттегляне, след като по-рано днес около 1000 привърженици „сините“ от Лондон блокираха клубния автобус пред „Стамфорд Бридж“, което забави с 15 минути мача с „Брайтън“. Феновете протестираха бурно, но бяха успокоени от легендата Петер Чех. Спортният директор каза, че клубът напуска турнира и протестът се превърна в празненство. Решението е било взето от Роман Абрамович още по обед, но така и не беше обявено официално.

„Манчестър Сити“ пък излезе с официална позиция. „Клубът може да потвърди, че официално е стартирал процедура по оттеглянето си от планираната Суперлига”, обявиха от „Етихад“.

„Челси“ и „Сити“ са два от шестте клуба от Висшата лига, които бяха сред отцепниците. Другите са „Арсенал“, „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“. Към тях се присъединиха по три тима от Испания и Италия – „Реал“ Мадрид, „Барселона“, „Атлетико“ Мадрид, „Ювентус“, „Интер“ и „Милан“.

Журналистът Бен Якобс пък написа в Туитър, че ръководни лица в „Атлетико“ също са обявили, че „дюшекчиите“ няма да бъдат част от Суперлигата.

Междувременно босовете на всички 12 клуба, които излязоха с идеята за турнира Суперлига, се събраха да обсъдят дали да не се замразят проекта, съобщава „talkSport“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html