неделя, 5 май 2024 г.

ДБ ще подкрепи кабинет на Слави и без да има свои министри

Готови сме да подкрепим кабинет на промяната и без наши министри, каза Христо Иванов

„Демократична България“ би подкрепила кабинет на промяната дори ако няма министри в него, каза днес пред Би Ти Ви съпредседателят на обединението Христо Иванов. Той допълни, че отговорността за съставяне на такова правителство е на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Иванов каза, че в парламента са в постоянен контакт с формацията, но разговори за правителство не са водени. В отговор на въпрос съпредседателят на ДБ каза, че няма как с 27 депутати формацията да получи третия мандат за съставяне на правителство.

Христо Иванов потвърди, че дори няма да се отиде на разговори с ГЕРБ за подкрепа на правителството на Даниел Митов. „Борисов опитва да стане Доган. Даниел Митов е един сламен човек, поставен за фасада. Търсим програма за промяна, в управление на ГЕРБ, а дори и с него като министър-председател, такава няма как да има“, аргументира се Иванов.

Към момента е ясно, че от ГЕРБ няма да търсят подкрепа за кабинета си от ДПС и БСП. От „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“ казаха, че няма да гласуват за правителството с премиер Даниел Митов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html