неделя, 5 май 2024 г.

Гечев срази „Да, България“, вкара ги в сговор с ДПС

Румен гечев, сн. Архив

Депутатът от БСП Румен Гечев нападна словесно „Да, България“ на Христо Иванов, като я обвини в съглашателство с ДПС, срещу което уж се е борила преди изборите.

По отношение на последните изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова, в които тя алармира за съмнителни действия от страна на “новите партии”, Гечев коментира пред БНР, че има факти, които трябва да се знаят.

„В първите дни на парламента там се разиграват интересни театри. Вярно е, че през лятото „Да, България“ напомпа мускули с едно посещение на една гумена лодка в Росенец, близо до покоите на г-н Доган. Сега партията на г-н Доган награди „Да, България“ с поста председател на ключовата бюджетна комисия на България, през която минават 37 млрд. лева. Нещо не ви ли смущава в тази комбинация? Лодката отива до Росенец и се връща с 37 млрд. лв. разпределения бюджет на комисията”, възмути се Румен Гечев.

„БСП реагира веднага и точно защото виждаме, че се разиграва театър „Многострадалната Геновева“. Ако някой си мисли, че ще играе театри в парламента и БСП няма да забележи такива видими с просто око театрални представления, няма как да стане”, предупреди народният представител от левицата.

„Ако „Да, България“ смятат така да си подават топката с ДПС и, всъщност, да управляват – няма как да стане. Защото какво става от втория ден? Вече правят опити да изолират и БСП, срещу единствения опонент на ГЕРБ в Народното събрание, която 5 пъти поиска оставка на правителството, която в петъчните контроли на правителството направи достояние на цяла България всичките им основни кражби и подозрения за престъпления. В същото време някои партии изцяло подкрепяха ГЕРБ, а от няколко месеца се правят на първи противници”, протестира Румен Гечев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html