неделя, 5 май 2024 г.

„Барса“ матира „Билбао“ за 12 минути и взе Купата на краля за 31-ви път (видео)

„Барселона“ не даде шанс на „Атлетик“ (Билбао) и след 4 гола за 12 минути спечели Купата на краля в Испания. Каталунците имаха смазващо превъзходство над баските и изковаха 31-вия си трофей в турнира. Антоан Гризман даде аванс за каталунците в 60-ата минута, а три по-късно Френки де Йонг удвои. След това дойде времето и на Лионел Меси, който се разписа два пъти в 68-ата и 72-ата минута, за което бе избран за най-добър играч в мача. Ако той действително изпълни заканата си да напусне след края на сезона, то аржентинецът ще го направи като победител в последния си финал за „Барса“. Индикациите след избора на президента Лапорта обаче сочат, че има шанс Лео все пак да остане. В 10-ия си финал за Купата на краля Меси вкара 9 гола.

Това бе десети финал между тези два тима в надпреварата. Единственият друг толкова игран финален сблъсък в този турнир е Ел Класико между „Барса“ и „Реал“ (Мадрид).
За „Атлетик“ пък това бе втори пореден загубен мач за трофей, след като по-рано през месеца претърпя поражение с 0:1 от „Реал Сосиедад“ в мача за трофея за 2020 г., отложен заради пандемията от коронавирус.
Така Роналд Куман спечели първия си трофей като треньор на „Барса“, а това ще даде голяма доза самочувствие на тима в предстоящата битка за титлата в Испания.

„Турнирът беше много труден за нас, в много мачове страдахме. Винаги е приятно да вдигнеш трофея, много съм щастлив за отбора, който заслужава тази радост“, коментира Меси. „Специално е да бъда капитан на този отбор, в който играя през целия ми живот. Това е много специална купа“, добави аржентинецът. „Годината е много трудна и различна. Ние се намираме в преход с много млади играчи, но отборът става по-силен. Спечелихме Купата и все още имаме своите шансове в Ла Лига. През второто полувреме играхме търпеливо и за това успяхме да вкараме, просто изчакахме своите моменти“, каза още Лео.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html