сряда, 1 май 2024 г.

Симидчиев отрича да е кандидат за премиер

д-р Александър Симидчиев, кадър БНТ

Новият председател на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев заяви в интервю за БНТ, че категорично няма да бъде кандидат за премиер, ако президентът връчи мандат на „Демократична България“. „Това е спекулация“, категоричен бе депутатът от „Демократична България“, който се поскара на медиите, че не си търсят повече и по-истински източници на информация.

„Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ“, отбеляза още Александър Симидчиев. Според него Бойко Борисов трябва да се появи в парламента и да бъде изслушан, за да даде отчет за работата си.

„Трябва да имаме електронно здравеопазване. Трябва да подредим къщата си, да има ясни правила, които да спазваме. Спешно трябва да се направят стратегически и законови промени в сферата на здравеопазването, трябва да се приоритизира профилактиката, да се работи с данни“, допълни Симидчиев.

Той смята, че старата сграда на Народното събрание е по-подходяща да се върне парламентаризмът.

„Не беше логично да се разформирова Щабът, повече комуникация беше необходима към конкретните групи, с ясни послания, как да се предпазват възрастните хора, как младите да ги предпазват“, допълни докторът. По думите му кои ще са новите членове на нов щаб ще бъде решено от изпълнителната власт.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html