събота, 4 май 2024 г.

„Демократична България“ също не иска нови избори

Ние не искаме избори, нека да е ясно. Имаме всички причини да предполагаме, че на следващи избори ще имаме по-добър резултат, но подхождаме изключително отговорно към този въпрос. Но и не сме готови и на всякакво управление, защото сме длъжни да бъдем част от усилието да генерираме реално, ефективно управление на промяната“, каза лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов пред „Дарик радио“.

Иванов обаче е наясно, че при  сложната парламентарна конфигурация в момента ще бъде предизвикателство да се преодолеят различията. На въпрос за бъдещите ходове, ако ГЕРБ и „Има такъв народ“ не успеят да съставят правителство, той посочи, че когато става дума за изборни резултати, числената логика е важна за преценката на кого да бъде връчен третият мандат. Лидерът на ДБ смята, че Бойко Борисов може като Ахмед Доган да стане почетен председател на ГЕРБ.

Премиерът в оставка вече елиминира трите фигури, които могат да го наследят начело на партията – кметовете на София, Бургас и Стара Загора, смята Иванов. Той предупреди за опасността ако втората политическа сила не състави кабинет, да се формира едно „ентусиазирано мнозинство от оставащите, които не искат да отидат на нови избори“ и напомни, че големият въпрос е дали може да се свърши работа.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html