неделя, 5 май 2024 г.

Голям тенис в Рим: С Гришо, но без Федерер

През май Григор Димитров ще вземе участие в турнира от сериите Мастърс 1000 – Italian Open, провеждащ се в Рим непосредствено преди старта на Откритото първенство на Франция. Надпреварата в италианската столица ще стартира на 9 май.
Към момента всички имена на играчите от Топ 30 фигурират в предварителния списък, като единствено Роджър Федерер отказа участие във Вечния град. Водач в схемата е Новак Джокович, а след него веднага се нареждат Даниил Медведев, Рафаел Надал и Доминик Тийм.

Най-доброто постижение на хасковлията в Рим е полуфинал през 2014 г., когато Димитров отстъпи в два сета на Краля на клея – Рафаел Надал. Оттам нататък Гришо достига най-много до втория кръг от турнира, но през изминалата година се класира за 1/4-финалите.

Очаква се пък в програмата на Федерер за сезона на клей да влязат само Мастърса в Мадрид и „Ролан Гарос“, като може с по седмица разстояние между тях да се включи и в надпреварата в Женева. Маестрото от Базел игра официален двубой за последно през март в Доха, където отстъпи на Николоз Басилашвили на 1/4-финал.
Междувременно стана ясно, че Ник Кириос ще пропусне целия сезон на клей, като най-вероятно завръщането му ще се случи на трева. Австралиецът разбуни духовете преди две години, когато заяви, че „сравняван с „Уимбълдън“, „Ролан Гарос“ не струва“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html