неделя, 5 май 2024 г.

Проф. Минеков: Ох, на батко пиленцетата

Проф. Велислав Минеков се оттегли от Отровното трио, когато Бабикян и Хаджигенов се коалираха с Мая Манолова
Проф. Велислав МИНЕКОВ
В деня, когато ДПС обяви, че ще подкрепи правителство на новите партии в 45-то Народно събрание, проф. Велислав Минеков, един от Отровното трио заедно с Арман Бабикян и Николай Хаджигенов, което предвождаше летните протести срещу правителството и главния прокурор, постна два поста във Фейсбук. Напомняме, че проф. Минеков напусна триото, а Бабикян и Хаджигенов станаха част от коалиция „Изправи се. Мутри вън! и сега са депутати в 45-то НС.
Първият пост на професора гласеше:
Сам на себе си благодаря, че преди време взех правилното решение.
Днес щях да бъда в канализацията…
Без проф. Минеков Отровното трио от протестите стана дуо. Снимка Интернет
Часове след това последва и втори пост на проф. Минеков, вече доста по-конкретен.
Ох, на батко пиленцетата,
Чичо ви Каръдайъ от дъпъсъ с власт ще ви дари, без него меджлис не става. Почетният обръчи ще раздаде, всекиму плаж ще подари, само неговия с къщичката не докосвайте. Ама без него не може, тиквата ще катурнете, ама няма да я колите. Само да сте послушни, ще захлебите, човеци ще станете.
Ами да се прегърнете и целунете, миналото да забравите, нова държава ще строим, с рушветчилък се свиква, бакшишът е културно наследство.
Ще има сеир, ще има аркадашлък, домус-чеверме ще направим.
А от парламента келеме ще сторим, нито ще го сеем, нито ще го жънем. Ако е нужно нови тикви ще посадим. Малко време да мине, сахатя заедно да курдисаме та да се съпикасаме. На раята по петдесет ахчета към пенсиите прибавете, за чиновниците по пет каймета.
Само време дайте, всичко ще забравим, утре ще е по старому.
Важното е да сме живи и здрави.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html