неделя, 5 май 2024 г.

Не тръгвайте по „Тракия“, хаос и задръстване на изхода от София (обновена)

Няма налично описание.

Изходът на София по магистрала „Тракия“ е напълно блокиран, алармираха гневни шофьори. Чудовищно задръстване практически не позволява на автомобилите да се движат в посока Пловдив и Бургас. Ако сте решили да пътувате в този момент, по-добре използвайте обходни пътища, например Подбалканския път. Не е ясна причината за задръстването, а организацията на движението е под всякаква критика.

На някои места има полицаи, които се опитват да въведат някакъв ред. Ядосани водачи споделиха пред anteni.bg, че излизането от София им струва по 3-4 часа. „Минаваме 100-ина метра и половин час чакаме. Никой не казва нищо, няма дори идея какво се случва“, коментираха шофьори. Възможно е причина за задръстването и хаоса да е разчистването на пътя от катастрофата сутринта, при която се сблъскаха два тежкотоварни камиона, а водачът на единия загина. Тогава пътят бе затворен и в двете посоки.

Трафикът по автомагистрала „Тракия“ от 5-и до 9-и км ще е двупосочно в платното за София заради ремонт на настилката при 7-ми км в платното за Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ малко по-късно и потвърдиха версията, че тапата е образувана заради катастрофата. Асфалтът беше повреден след изгарянето на цистерната с бензин, която се запали след катастрофата. Предвижда се аварийните ремонтни работи да завършат до края на седмицата. След това ще бъде затворено платното за София при 7-ми км на „Тракия“, за да се отстранят щетите по настилката в 200-метров участък. Там ще бъде подменен износващият асфалтов пласт.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html