неделя, 5 май 2024 г.

Убиецът от „Симеоновско шосе“ бил дегизиран като клошар

Поръчково убийство е основната версия, по която работи полицията в София за смъртта на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов. Тази сутрин се извърши и повторен оглед на местопрестъплението, а издирването на стрелеца все още продължава.

Версията за наемен убиец се потвърждава от първоначалната информация, според която стрелецът е бил дегизиран като клошар и е изчаквал подходящ момент за стрелба в продължение на няколко часа на позицията си под моста до кръстовището. След стрелбата извършителят е избягал пеша по „Симеоновско шосе“ в посока към центъра.

Секунди преди стрелбата Драгополов е спрял с джипа си на кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстния път, изчаквайки червен светофар. Тогава към него се приближава извършителят и стреля. От прокуратурата съобщиха, че са открити две гилзи. Все още не е ясно с какво оръжие е стреляно. Разпитват се свидетели от колите, които са били зад автомобила на застреляния. Сигналът за убийството е подаден точно от такъв гражданин. Той е съобщил, че се е случил инцидент и че е чул изстрели.

Бившият шеф на отдел „Убийства“ към МВР Ботьо Ботев е на мнение, че мотивът за убийството може и да е личен. Загиналият е познат на полицията с много криминални регистрации. От близки до Драгополов, дошли на мястото на престъплението се разбра, че от следващата седмица собственикът на „Тони Авто“ е трябвало да получи охрана заради конфликт със собственик на друга автокъща.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html