неделя, 5 май 2024 г.

Гимнастичките ни приключиха с 12 медала на Купа „София“

Общо 12 медала завоюваха състезателките на България от международния турнир по художествена гимнастика за Купа „София“. Татяна Воложанина взе пет отличия – злато в многобоя и на финала на бухалки и сребро на обръч, топка и лента. Стилияна Николова е шампионка на топка, а Ева Брезалиева взе бронзови медали в многобоя и на обръч. Ансамбъл девойки в състав Камелия Петрова, Мария Стаменова, Александра Василева, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Сузан Паладиян е с пълен комплект медали. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова станаха трети в многобоя, завоюваха златото в съчетанието с пет ленти и сребро на финала с пет топки.
При девойките Никол Тодорова се окичи с бронз на финала на обръч. България участва в турнира със 7 гимнастички при девойките, 8 при жените и ансамбъл девойки.
„Аз съм много доволна от момичетата. Децата много се стараят, бяха много добре подготвени . Състезанието бе ще много силно, голяма конкуренция. Винаги ми се иска те да бъдат малко по-концентрирани, да играят без грешка, да са спокойни, артистични, но това става с много опит в залата за тренировки и с участие на турнири“, коментира главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html