неделя, 28 април 2024 г.

Христофор Караджов: В САЩ гласуващите българи счупиха рекордите досега

„Много висока избирателна активност в САЩ, с много добро настроение, не сме броили още, но хората казват, че не помнят толкова висока избирателна  активност“, каза в „Преди всички“ по БНР Христофор Караджов, председател на комисията в Ориндж Каунти в САЩ.
Христофор Караджов, снимка Интернет
Той бе журналист във в. „24 часа“, от много години живее и работи в САЩ като  преподавател.

„Всичко беше много добре организирано при нас за гласуването, независимо от пандемията и мерките и Великден. В нашата секция гласуваха 156 души, в Лос Анджелис – около 300, във Финикс и Сиатъл счупиха рекордите, в Чикаго – също. Всеки успя да гласува, нямаше опашки при нас, защото тук разстоянията са големи и не стават струпвания“, посочи Караджов:

„На българите зад граница им пука за България и това си личи по много начини. Ако имаше повече избирателни секции, още повече хора щяха да гласуват“, каза още Караджов. По думите му вотът в чужбина е подобен на този в България по отношение на политическите предпочитания.

„Надявам се и занапред парламентарно представените партиите да спомогнат гласът на българите в чужбина да бъде чут по-ясно“, заяви още Караджов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html