петък, 3 май 2024 г.

Откъде идва атаката срещу „Астра Зенека“?

Свят :: ЕС подписа с АстраЗенека за ваксина за коронавируса :: Monitor.bg

Даниела Горчева, Нидерландия

Ясно е защо и откъде идват атаките срещу АстраЗенека. Имам много да говоря по тази и други теми, но помнете ми думите: умни хора излязоха англичаните и навреме се спасиха от ЕС. Франция с нейните наполеонови комплекси, корупция, бюрокрация, липса на реформи от времето на де Гол се опитва да властва в ЕС и да си направи държава в държавата. Заради тяхната фалирала от липса на реформи и безумно задлъжняла здравна система, французите – в компанията на другите южни държави, успяха чрез ЕС да наложат безумието всички данъкоплатци на страните от Европа да плащаме техните борчове. Те ще получат милионите, уж за справяне с ковид кризата, а поколения и поколения холандци ще изплащат милиардите заеми заради корумпираните Франция, Италия, Испания и пр. Дори ако утре Нидерландия напусне ЕС, заемът ще виси на врата на поколения нидерландски граждани, още неродени.  Същата работа като с парижките договори на Клемансо след Първата световна война, които разсипаха победените държави и докараха Втората световна война.  А с какво Наполеон и френските варварски завоевателни войни, разсипвали и унищожавали вековна архитектура и култура в цъфтящите белгийски и нидерландски градове са по-различни от войните на Хитлер? Ама, Наполеон, видите ли бил герой!

За САЩ пък думи нямам. Там от десетилетия ключовата дума е пари, не морал. Техните фармацевтични компании от години се самозабравиха и искат не да печелят двойно и тройно, а да печелят с 200 %.

И сега, по различни причини, всички те са зинали срещу АстраЗенека, която продава ваксината без печалба, за да спаси света. От 25 милиона ваксинирани намерили 25 починали и въпреки че това по никакъв начин не може да се свърже с ваксината, ревнаха проклетите медии.

Великобритания обаче е велика сила и ще си остане велика, и само мога да съжалявам, че Нидерландия не се отърва овреме от ЕС и не си направиха един съюз със северозападните държави, пък да оставят Юга да се дави в собствения си тарикатлък, докато поумнее.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html