неделя, 28 април 2024 г.

Борисов предложи обединение и експертно правителство

 

Премиерът Бойко Борисов изненадващо се включи на живо във видео във Фейсбук снощи и призова партиите  в българския парламент да се обединят в експертно правителство. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат, коментира Борисов и допълни, че няма ли стабилна политическа обстановка, нищо няма да се получи.

Помислете кое е стабилно и кое не е, как да се мобилизираме и да се обединим в името на държавата, да изберем най-доброто, за да свършим работа, каза Борисов. И без Борисов, и без ГЕРБ, ще съмне, но дали има по-опитен и с по-голяма международна подкрепа от мен, запита премиерът. Той благодари на всички, които участват в провеждането на изборите за отличната работа и на партията си, която се справила чудесно.

Аз ви предлагам мир, да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре, тогава вече всичко е ясно, каза Бойко Борисов. Това е моето предложение към всички – порадвайте се два-три дни и помислете кое е стабилно и кое не, каза Борисов, като припомни девиза „Съединението прави силата“.

Да видим не можем ли да се обединим в името на държавата, посочи той. Досега казвахте, че народът не ни иска, но имаш 4, 5, 9 процента, а ние имаме 25 на сто, дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа, призова Борисов.

Той отбеляза, че предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила планът за възстановяване. България може действително доста по-добре да изглежда и да се промени, никога не съм казал, че сме идеални, коментира Борисов.

„Чувам, че с по 4, 5 , 9 процента искали да правят нещо анти-ГЕРБ и анти-Борисов, честито, направете го, но само си спомнете какво стана с Орешарски, кабинетите им, които правиха, когато не си спечелил избори и нямаш правото да излезеш и да кажеш „аз съм по-достойният“, защото не си“, заяви лидерът на ГЕРБ. Поне до този момент всички казват, че признават изборите, допълни той.

Така че, мои мили опоненти, познавам ви всичките, голяма част сте работили с мен, израдвайте се, вече сте в парламента, каза още Борисов, като отбеляза, че ГЕРБ е провел най-мирната, най-толерантната, най-позитивната, най-евтината кампания.

Бойко Борисов отбеляза, че изборите са проведени в условия на пандемия и благодари на всички хора, ангажирани с изборния процес. Той благодари и на своята партия, която по думите му е доказала, че може да се справи прекрасно. За пети път печелим парламентарни избори. Когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямахме алтернатива, както и до ден-днешен, коментира Борисов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html