неделя, 5 май 2024 г.

11-а победа на ГЕРБ, сензация за второто място (обновява се)

Някой пак е раздразнил Бойко Борисов

ГЕРБ спечели парламентарните избори за 45–то Народно събрание. Партията на Бойко Борисов надделява над опонентите си за 11–ти път във всякакви избори – парламентарни, общински, президентски0 или европейски. Разликата между ГЕРБ и БСП се очертава между 7 и 9 процента. Този път обаче ставаме свидетели на няколко сензационни резултата. За второто място люта битка се води между БСП и партията на Слави Трифонов. „Има такъв народ“ до 19:00 часа бе на път да стане втора политическа сила у нас. Тук има и друга сензация, която тепърва ще се изследва от социолозите и политолозите. Според различни агенции, ИТН е номер 1 в България във възрастовата група между 18 и 35 години. С други думи, бъдещето на България е чалга културата на „Шоуто на Слави“. „Има такъв народ“ със сигурност побеждава ДПС за третата позиция, но резултатите на петата партия в класирането – „Демократична България“, също могат да се нарекат сензационни. Първо, те получават по-висок резултат, от този, който им даваха социолозите в последните седмици. По-важното е, че хората на Христо Иванов са номер 1 в София, където бият дори ГЕРБ.

Битката на дъното ще е свирепа, до последната преброена бюлетина. Засега с най-големи шансове да влезе в парламента е движението на Мая Манолова и адвокат Никола Хаджигенов „Изправи се! Мутри вън!“. Разликата с ВМРО на Каракачанов е повече от инфарктна – по–малко от една десета.

Крайните резултати може да се променят още с преброяването на бюлетините от чужбина. Според политолози за първи път се забелязва такова масово гласуване на българи, които живеят извън страната. С голяма доза сигурност може да се предположи, че гласовете няма да повлияят на преднината на ГЕРБ, но може да разместят партиите на второ и трето място, както и да налеят още гласове на „Да, България“ и „Има такъв народ“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html