неделя, 28 април 2024 г.

Тежък жребий за Пиронкова в Чарлстън

Цветана Пиронкова ще започне участието си на Volvo Car Open в Чарлстън срещу Коко Гоф. Първоначално се очакваше Спортист №1 на България за 2020 г. да играе в квалификациите, но няколко отказвания я преместиха в основната схема на WTA 500 надпреварата. Това ще бъде първият сблъсък на Цвети с американският супер талант. 17-годишната местна любимка е една от най-коментираните теми в женския тенис през последните два сезона и половина. Тийнейджърката вече се намира под №36 в световната ранглиста и има WTA титла на сметката си. През този сезон Коко има полуфинал в Аделаида и 1/4-финал в Дубай, като последният ѝ двубой бе в първи кръг в Маями, където отстъпи на Анастасия Севастова.
При победа първата ни ракета ще се изправи срещу Нао Хибино или Людмила Самсонова. В трети кръг може да срещне втората поставена София Кенин, а в четвърти възможните поставени опонентки са Елиз Мертенс и Он Жабур.
В долната част на схемата попаднаха две от фаворитките – Гарбине Мугуруса и Петра Квитова. Водачка в схемата е световната №1 Ашли Барти, чиято половина се допълва от Белинда Бенчич, Кики Бертенс и Мадисън Кийс. Турнирът на клей започва на 5 април.

Барти ще пристигне в Чарлстън като шампионка в Маями. Финалът на турнира във Флорида бе помрачен от травма на Бианка Андрееску, която не успя да доиграе срещата си. В крайна сметка австралийката триумфира с 6:3, 4:0. В средата на втората част шампионката от US Open 2019 обърна глезен при едно от разиграванията и това сложи точка на мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html