Бившият премиер Симеон Саксобургготски гласува по обяд в българското посолство в Мадрид. „Важното е да изпълним гражданския дълг. Аз дойдох тук в понеделник да си видя семейството и се прибирам, защото трябва да ми поставят втората ваксина и бързам да се прибирам“, така отговори на въпрос „може ли да се каже, че е по-лесно да дойдеш на власт, отколкото да останеш?“ в интервю пред специалния пратеник на БНТ Цветелина Йорданова.

На въпрос „какво бъдеще очаквате за България след тези избори?“, Сакскобургготски заяви: „Не съм гадател в интерес на истината, но винаги се надяваме нещата да вървят нагоре и по-добре. В момента големи очаквания дали имаме, пък и много сложна е ситуацията, но тепърва като стигнем до резултатите след изборите, тогава вече ще може да се каже нещо повече“.

Според Саксобургготски едва ли пандемията ще повлияе на гласуването. „Аз не виждам защо е толкова трудно за всяко управление да се справи с пандемията, така че едва ли това може да е предтекст. Освен ако е имало колосални грешки, които у нас едва ли е имало“, заяви бившият премиер.