неделя, 5 май 2024 г.

Лекар може да оглави експертен кабинет

Георги Харизанов и Мария Пиргова в студиото на Би Ти Ви.

Лекар може да оглави експертно правителство. Това прогнозира в ефира на Би Ти Ви политологът доц. Мария Пиргова. Кризата е водеща в момента, макар че сега забравяме за нея, в изборния ден, добави тя.

Депутатите ще направят всичко възможно да има правителство, към служебен кабинет ще се върви много трудно, Борисов не би оставил Радев да върви към президентски избори със служебен кабинет. Затова политиците могат да се разберат поне за 6 месеца да има управление, е мнението на доц. Пиргова.

Денят след изборите е по-важен от деня на изборите. Изпадаме в изцяло нова обстановка, интересното тепърва  започва. Нищо до момента не подсказва коалиция на Слави Трифонов с ГЕРБ, подчерта от своя страна Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Ако не се реализира четвърти мандат на Бойко Борисов, ще се върви към служебен кабинет на президента Радев, убеден е политологът Георги Киряков. Това ще доведе до промяна на модела. Според Харизанов Радев би връчил третия мандат на партията, която би му била най-голяма полза за президентските избори и това е „Демократична България“. Това е сценарий, при който първите две парламентарни партии не успеят да съставят правителство.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html