понеделник, 29 април 2024 г.

Хакери предлагат безплатно данни на 500 млн. потребители във Фейсбук

Хакери предлагат информация за повече от 500 милиона потребители на Фейсбук,  включително телефонни номера и други данни на практика безплатно, алармира неназован източник пред Ройтерс.

Алон Гал, съосновател на израелската фирма за разузнаване в областта на киберпрестъпността Хъдсън Рок, заяви в събота, че базата данни, която се предлага „на пазара“, изглежда е същият набор от телефонни номера, свързани с Фейсбук, който циркулира в хакерските среди от януари и за чието съществуване за първи път съобщава техническото издание Motherboard.

Ройтерс не успя веднага да провери информацията, която се предлага за цифров кредит на стойност няколко евро на добре познат сайт за хакери на ниско ниво, но Гал заяви, че е проверил автентичността на поне част от данните, като го сравнява с телефонните номера на хора, които познава.

Изтеклите данни са плод на грешка, която компанията е отстранила през август 2019 г.,  твърдят от Фейсбук. Гал каза пред Ройтерс, че потребителите трябва да бъдат нащрек за „атаки на социалното инженерство“ от хора, които може да са получили техните телефонни номера или други лични данни през следващите месеци. 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html