неделя, 5 май 2024 г.

Десподов съди „Каляри“ за 34 000 евро

 

Преди дни световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) информира, че българският национал Кирил Десподов съди „Каляри“ за неизплатени две заплати. Става въпрос за тези от юли и август 2020 г. Изданието centotrentuno.com публикува обширен материал по този случай, от който стават ясни някои любопитни подробности. Сумата, за която претендира Десподов, а „Каляри“ не желае да я плати, е 34 000 евро. Българинът е уведомил клуба, че ако те не му бъдат изплатени в 20-дневен срок, то той ще разтрогне своя контракт. По всичко изглежда, че сардинците не са го сторили и затова се е стигнало до съд. Очаква се да има решение по този случай до 19 май.
В материала се споменава и сумата, която Каляри е дал на ЦСКА за правата на национала. Първоначално италианците са платили 570 000 евро наем, а след това още 3 400 000 евро, за да го купят (б.а. цитират се официалните финансови отчети на клуба).
Италианското издание прогнозира два възможни варианта в очакване решението на арбитражния комитет. Първият е искането на Десподов да бъде прието. Тогава Каляри ще трябва да му плати въпросните 34 000 евро, но може да се стигне и до сериозно наказание за клуба, включително и отнемане на точки. Вторият вариант е съдът да отсъди в полза на „Каляри“, като в този случай Десподов трябва да се върне при тях след изтичане на наема му в „Лудогорец“. „Но доверието между двете страни изглежда безнадеждно нарушено”, прави заключение авторът на материала Матео Зизола.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html