сряда, 1 май 2024 г.

Али Соу: Карпин е най-добрият треньор, с когото съм работил

Гамбийският нападател Али Соу заяви, че наставникът му във „Ростов“ Валерий Карпин е най-добрият треньор, с когото е работил досега. 26-годишният Соу премина в руския клуб с трансфер от ЦСКА в средата на февруари, като вече записа 3 гола в първите си пет мача за отбора.
„Карпин е много голям. Много ми харесва да работя с него. Винаги можеш да научиш нещо – на всяка тренировка той ни дава много знания. Силен мотиватор е и се старае да ни вдъхва увереност. Неговите тренировки са много сложни. Още от първия ден в „Ростов“ разбрах, че ще тренираме здраво, но това ми харесва. Старая се да прогресирам с всяко занимание, да се поддържам в оптимална форма. Карпин дава възможност да се развиваш“, коментира Соу пред „Спорт-Експрес“.
„Работил съм с много треньори, особено в Италия. Но за мен на този етап Карпин е най-добрият. Уча много от него. Той е страхотен човек, постоянно ми помага и ми подсказва. Постоянно разговаряме с треньора. Радвам се, че имаме контакт с него на терена, и извън него“, каза още нападателят.
Соу споделя и кой е любимият му играч. „Наистина бих искал да притежавам много от качествата му, но Тиери Анри е Тиери Анри. Бях изумен от представянето му преди време. Той ме вдъхновяваше. Мисля, че единственото нещо, в което приличам на него, е бързината. Бих искал да имам същия голов нюх като него и всеки ден се опитвам да подобря своите футболни умения. Искам да бъда същият играч като Анри“, откровен е бившият нападател на ЦСКА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html