неделя, 5 май 2024 г.

Кипър пуска туристи от днес

Кипър се отваря официално за туристи от 65 държави от 1 април, като ще се прилагат специални мерки според категории страни. Пристигащите няма да се самоизолират след кацането на острова, а ще представят един или два отрицателни PCR-теста в зависимост от категоризацията на държавите. Те са разделени на  „зелена”, „оранжева” и „червена” група, която се базира на ситуацията с пандемията във всяка от тях.

15 трети страни извън ЕС, сред които трите най-големи туристически пазара за Кипър – Великобритания, Русия и Израел, бяха преместени от „сивата” в „червената” група. България също е в „червената” група. Така за техните граждани отпадат силните ограничения и те могат да влизат в Кипър, представяйки два отрицателни PCR теста – един преди полета и втори при пристигането им на острова.

Без тестове от днес могат да пътуват до острова ваксинираните граждани на Израел. Въвеждат се облекчения и за пътуващите кипърци и живеещите в страната. Всички, които притежават валиден сертификат за ваксинация срещу коронавируса, издаден от властите на острова, при пристигането си в Кипър, независимо от коя държава пътуват, ще бъдат освободени от тестове и задължението за самоизолация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html