неделя, 28 април 2024 г.

Любо Пенев: ЦСКА ми е на сърце, целите пред клуба са титла, купа, Европа

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев говори в интервю за клубната телевизия. Легендарният нападател на отбора призна, че отново си е вкъщи, а и че целите пред тима са ясни – титла и Купа.

„Отново съм си вкъщи. От това, което виждам, за последните две години нещата са се променили в положителна посока. Старши треньор съм аз, пмощници ще са ми испанецът – Пабло Караско, треньор на вратарите, те са двама – Йордан Йорданов и Иво (Ивайло Петров). Киро Динчев остава и това е щабът, който е формиран за момента – пет човека”, започна Пенев.

„Има няколко играчи, с които сме работили и преди две години. Правим трета тренировка днес и съм с отлични впечатления от състава. Виждам добри футболисти, които имат качества. По точна оценка не мога да дам, защото ни предстои работа. Играчите са здрави. Има хора, които се връщат след контузии и ще им трябва повече време да наваксат, но като цяло работя с цялата група”.

„Различно време трябва на различните треньори да предадат визията си. Не е важно само треньорът да преподава, а и играчите да разбират. Това е като медалът – има две страни. Ние сме професионалисти, а моята задача е да ги подготвя. Те идват да тренират, да работят и да се трудят. В крайна сметка те са артистите, както и да го коментираме. Когато дойде официалният мач, сме преоблечени и те са хората, които дават облика и резултатът от това, което тренираме”, акцентира специалистът.

„Не само срещу „Лудогорец“ играя силно. Отборите, които ръководят, се представят успешно срещу всички. В „Царско село“ също се работеше много добре при мен. Предстоят ни два важни полуфинала срещу „Лудогорец“. Аз съм от два дни тук, но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Аз съм от ЦСКА, ЦСКА ми е на сърце и така съм възпитаван. Задачите пред нас са винаги да бъдем първи. На момчетата казах: Целите пред вас са шампиони, Купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен”, потвърди Пенев.

„Не планираме контрола, днес имаме двустранна игра. Разполагаме с достатъчно хора, за да видя това, което искам. Амбициите ми са ясни – високи. Пред ЦСКА само високи цели седят. Всеки трябва да е наясно, че трябва да сме на върха, да вършим добра работа, да сме живи, здрави. Знаем, че покрай този COVID има много проблеми”.

„Съжалявам, че феновете ги няма, тъй като футболът без тях е различна игра. Имайки предвид какви са нашите фенове, нещата са много различни. Дано това скоро приключи и да бъдем отново заедно на стадиона”, завърши Пенев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html