събота, 4 май 2024 г.

Гей успява да избяга от Северна Корея, чака го щастлив брак

Джанг Йонг-джин  е единственият познат досега гей, избягал от Северна Корея. Той успява да напусне страната си и да се добере до Южна Корея, където среща любовта. Неотдавна беше издадена и неговата автобиография, разказва Би Би Си.

Джанг имал съпруга в продължение на 4 години у дома, въпреки своята сексуална ориентация, която дълго време прикривал. Един ден признава пред брат си за своя проблем и той решава да го заведе на лекар. „Ходих в много болници в Северна Корея, защото си мислехме, че имам някакъв физически проблем“, споделя Джанг. Той е бил приет в болница за изследвания и там се запознава с някои от останалите пациенти. „Разбрах, че много от тях са като мен – хора, които не чувстват никакво привличане към жените.“

След като излиза от болницата, решава да се разведе. Но за това в Северна Корея трябва да се даде разрешение от съда, което е на практика невъзможно. Затова Джанг напуска страната през април 1997 г., пълзейки през демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея, която разделя двете държави. Преминаването оттам е рисковано и е почти невъзможно. За тази негова постъпка обаче е наказано семейството му, което е изпратено в безлюдно село в КНДР. Там някои от близките му се разболяват, други умират от глад.

След известно време беглецът, който се установява в Южна Корея, се запознава с мъж на име Мин-су, който след два месеца му предлага брак. Двамата отиват да живеят в Америка и се надяват да се омъжат по-късно през тази година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html