петък, 3 май 2024 г.

Създателят на Цветановата партия в Дупница – водач на листата на русофилите

Георги Градевски, създател на „Републиканци за България“ в Дупница, на тези избори се оказа водач на листа за 10-ти МИР Кюстендил на партия „Възраждане на Отечеството” на разследвания за шпонаж в полза на Русия Николай Малинов, пише tribune.bg.

„За област Кюстендил ще работя за връщане на руските икономически инвестиции за развитието на туризма и балнеологията, така характерни за градовете Кюстендил, Дупница и Сапарева баня“. Това е написал пред седмица в своя Фейсбук профил Георги Градевски.

Снимка от фейсбук профила на Георги Градевски

Градевски е създател на „евроатлантическата партия“ на Цветан Цветанов и беше представен от самия лидер на РБ като човекът, който ще гради партията в Дупница и района. Сега се оказва, че  партийният проект на Цветан Цветанов е криптоплатформа за прокарване на руско влияние.

Впоследствие се оказа, че „евроатлантикът“ Градевски е силно просъветски настроен, защото на 9 май 2020 г. се появи облечен в съветска военна униформа. След това се разбра, че майка му, Любов Георгиева, е рускиня.

Градевски беше арестуван през есента на м.г. за неизпълнение на полицейско разпореждане, а както впоследствие сe разбра, той е oтĸaзaл пpoбa зa aлĸoxoл и нapĸoтици пpи пpoвepĸa нa KAT, след като напуснал местна дискотека.

Днес Георги Градевски е на най-естественото си място – сред разследваните за руски шпионаж. Въпросът, на който Цветан Цветанов трябва да отговори е превърната ли е неговата партия в платформа за пласиране на агенти на ДС и скрити проруски елементи като Георги Градевски. Това е чутовен скандал, от който Цветанов няма как да се отърве с обичайните си словесни главоблъсканици.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html