събота, 4 май 2024 г.

Съдия се извини на Роналдо за непризнатия гол

Холандският рефер Дани Макели поднесе извиненията си към Кристиано Роналдо и националния отбор на Португалия за това, че не зачете победен гол срещу Сърбия. „Мореплавателите“ трябваше да се задоволят с равенство 2:2 в гостуването си на западната ни съседка в световна квалификация, а очевиден гол на Роналдо в добавеното време не бе зачетен. Повторенията показаха, че ударът на португалския капитан е преминал голлинията, преди Александър Митрович да успее да изчисти топката, но нито главният съдия, нито страничният видяха правилно ситуацията и не зачетоха гола. В квалификациите за Мондиал 2022 не се използва нито технология на голлинията, нито ВАР.

„Всичко, което мога да кажа според правилата на ФИФА, е да се извиня на треньора Фернандо Сантош и на португалския отбор за случилото се“, каза Макели пред португалското издание A Bola. CR7 бе толкова бесен след незачитането на гола си, че отиде да се разправя със страничния рефер, за което получи жълт картон. След това свали и захвърли капитанската си лента на тревата и напусна терена още преди да бе прозвучал последният съдийски сигнал – постъпка, заради която може да бъде наказан от ФИФА.

Редовният гол на Кристиано, щеше да бъде зачетен, ако двете федерации се бяха разбрали да използват технологията на голлинията, пък е официално становище на УЕФА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html