събота, 4 май 2024 г.

Доналд Тръмп на сватба: Липсвам ли ви вече? (видео)

Доналд Тръмп се появи на сватба в курорта Мар-а-Лаго във Флорида, където живее и побърза да се изправи срещу Джо Байдън, Китай и Иран, предава Би Би Си.

Предишният президент скочи на микрофона на церемонията и не губи време, за да изнесе политическо слово. „Липсвам ли ви вече?“ – попита той гостите за поздрав. 

„Получавам всички тези доклади и те ми разказват за границата, разказват ми за Китай, разказват ми за Иран“, започна г-н Тръмп във видео, публикувано от развлекателния уебсайт TMZ. „Бяхме готови да сключим сделка, те бяха готови да направят всичко, щяха да направят всичко. И този човек (Байдън) отива и вдига санкциите и след това казва, че бихме искали да преговаряме,“ обясни Тръмп.

След това предишният президент се прицели в новата администрация заради ситуацията на южната граница с Мексико. Броят на пристигащите е нараснал, откакто Байдън встъпи в длъжност, включително стотици непридружени непълнолетни, които са държани при лоши условия в места за задържане на имигранти. „Границата не е добра. Това е най-лошото, което някога е било“, каза Тръмп. „Какво се случва с децата, те живеят в мизерия. Те живеят така, както никой никога не е виждал. Никога не е имало нещо подобно“, добави той. 

След това предишният президент насочи вниманието си към неотдавнашната си загуба на изборите, която той оспори. „Те казаха, че получават 66 милиона гласа, сър, и изборите приключват. Аз получих 75 милиона гласа и вие видяхте какво се случи“, подчерта Тръмп. Байдън получи повече от 80 милиона гласа, според Би Би Си.

Доналд Тръмп завърши с най-накрая наздравица за „страхотната и красива двойка“ Джон и Меган Ариго. Това не е първият път, когато той се появява на сватби на поддръжници. През 2019 г. тогавашният президент отиде на прием в своя голф клуб в Ню Джърси, подтиквайки булката, младоженеца и гостите да скандират „САЩ! САЩ!“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html