четвъртък, 2 май 2024 г.

В битка с К-19: Федерер ще рекламира швейцарската природа

След като вече десетилетия наред представя по позитивен начин Швейцария пред света с резултатите си на корта, Роджър Федерер вече официално е рекламно лице на своята родина. Това съобщи самият той в каналите си в социалните мрежи. Маестрото е сключил дългосрочно споразумение със Switzerland Tourism (ST) с цел да привлече повече туристи в страната, показвайки красотата на нейната природа. „Няма друго място като дома. Точно затова съм щастлив да обединя сили с Швейцария и да покажа на всички как черпя енергия от швейцарската природа“ написа Федерер във Фейсбук. Подобно партньорство е много необходимо на алпийската страна, тъй като в резултат на коронавирус пандемията туристическият бизнес в Швейцария изживява най-голямата си криза от Втората световна война насам. „Това е перфектно съчетания, защото чрез своята неопетнена природа Швейцария със сигурност е допринесла много за безпрецедентната кариера на Роджър Федерер“, коментира изпълнителният директор на Switzerland Tourism Мартин Нидегер в официално изявление.

Очаква се рекламната кампания с участието на Федерер ще започне през април и ще бъде осъществена първо в Европа, а след това в САЩ, Източна Азия и Австралия. Тя ще включва поредица от визии и кратки видео клипове, показващи 8-кратния шампион на „Уимбълдън“ сред швейцарската природа. Кампанията ще представи любимите места на тенис легендата в неговата родина, както и малко познати, но много красиви кътчета от Швейцария.

За последните 14 месеца Маестрото е изиграл само два мача на професионално ниво, след като се подложи на двойна операция на коляното. „Искам да печеля големи турнири и да побеждавам най-добрите играчи в света. Не се завръщам, за да участвам във втори кръг на надпревари в средата на нищото. Чувствам, че знам какво трябва да направя, за да достигна до върха. Работя много усилено, въпреки че не говоря често за това. Надявам се хората да разберат колко упорито тренирам, иначе нямаше да достигна дотук. Никога не съм спирал да играя толкова дълго, колкото сега. Бездействието е трудно“, коментира швейцарецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html