събота, 4 май 2024 г.

Първо в Антени! Любо Пенев сменя Акрапович в ЦСКА-София от утре

Любослав Пенев е новият старши треньор на ЦСКА-София от новата седмица, разкриха първо за Антени хора от ръководството на клуба. Собственикът на „червените“ Гриша Ганчев е посочил вратата на досегяшния наставник Бруно Акрапович, който сензационно бе привлечен от „Локо“ (Пд) на „Армията“. В официално съобщение до медиите, публикувано преди 2 минути, от ЦСКА-София пишат следното (публикуваме го без редакторска намеса):

„Любослав Пенев е новият старши-треньор на клуба. Легендата на червените заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович. Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти.

От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник.

Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7-ми април.“

55-годишният Любослав Пенев до днес бе треньор на столичния „Царско село“, където изгради приличен за българските стандарти тим.

Междувременно според много от хората, които следят процесите от кухнята на „червените“ най-важната причина за рокадата е появилата се информация, че хърватският футболен колос „Динамо“ (Загреб) се гласи да отмъкне треньора на ЦСКА Бруно Акрапович още преди края на сезона. Специалистът, спечелил три трофея с „Локо“ (Пловдив) и извел „червените“ до впечатляващ успех над „Рома“ в Лига Европа, е на челно място в списъка за заместник на подалия оставка Зоран Мамич, разпространиха преди няколко дена колегите от „Мач Телеграф“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html