събота, 4 май 2024 г.

Тома Биков: Българите не са толкова глупави, за колкото ги смятат Христо Иванов, Мая Манолова и Васил Божков

ГЕРБ отговориха на кампанията срещу тях, внушаваща че купуват гласове на бедни хора с пакети храна. Тя тръгна със стара снимка в социалните мрежи.

Това е оригиналната картичка от декември 2020 г.

През 2020 година пернишката структура на ГЕРБ раздава 380 пакета с храни на нуждаещи се семейства на Коледа. Благотворителна коледна инициатива на местната структура на ГЕРБ в Перник от миналата година беше грозно употребена от кандидати за народни представители от „Демократична България”, които обвиниха ГЕРБ в предизборна агитация с хранителни продукти.

Снимката-менте. Добавена е годината 2021, на оригинала липсва.

„Споделя се от г-жа Манолова и представителите на нейното формирование, от партията на Васил Божков. Това са хората, които в момента фабрикуват тази много грозна спекулация. Истината е, че същата снимка е от 19 декември 2020 г. – по инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. И още една снимка : отново от декември месец м.г. този път в Плевен. Това са реалните факти“, обясни на пресконференция в централата на партията лидерът на младежите на ГЕРБ Георг Георгиев.

За съжаление, когато се бориш за морал, истина и добро не можеш да си позволиш такова поведение. Особено, когато си един от най-ярките, гръмките, кресливите. Да вземеш това и да го употребиш е нечистоплътно“, каза Георгиев.

Той обвини политическите опоненти, че употребяват по нечистоплътен начин една кампания в помощ на бедните. Изказа и съжаление, че предизборната агитация е добила нецивилизован и неконструктивен вид.

„Това е истината, а „борците за справедливост“ се опитват да я пречупят през собствената им изкривена, манипулирана и лъжлива призма“, подчерта кандидат-депутатът. „Когато се бориш за морал, не можеш да си позволиш такова поведение”, каза още Георгиев.

Тома Биков пък подчерта, че ГЕРБ има редица благотворителни дейности в много градове в страната. „За разлика от „Демократична България”, „Изправи се.Мутри вън” и Васил Божков” ние се срещаме с нашите избиратели всеки ден и затова сме първа политическа сила”, заяви той.

„Тази кампания, която върви с фалшиви новини, които се произвеждат от сайтове, свързани с водачи на листи в „Мутри вън!“, които се разпространяват от водачи на листи и уж сериозни журналисти, кандидати за депутати от „Демократична България“, и от профила на Васил Божков в Дубай, е симптом, че тези хора не знаят какво да кажат на избирателите си понеже нямат програма, нито знаят как да спечелят изборите, нито как да управляват след това. Единствената им възможност е да произвеждат фалшиви новини, което правят от години“, заяви Биков.

Българите не са толкова глупави, за колкото ги смятат Христо Иванов, Мая Манолова и Васил Божков, предупреди той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html