събота, 4 май 2024 г.

Поставят над 24 милиона филипинци под карантина от другата седмица

Вчера Филипините съобщиха за рекорден брой новозаразени за 24 часа – 9838 случая. (снимка: Уикипедия)

Филипините обявиха, че от следващата седмица ще бъдат карантинирани над 24 милиона души в столицата Манила и околностите й, където болниците се затрудняват да поемат нарасналия брой новозаразени с Covid-19, предаде БТА.

Предвидено е тази нова карантина да продължи една седмица до 4 април.

Тя ще важи за столичния регион Манила и четири съседни провинции, Булакан, Кавите, Лагуна и Рисал.

От понеделник жителите на тези райони ще трябва да работят от дома, с изключение на работещите в ключови сектори, а общественият транспорт ще функционира с ограничен капацитет. Всички големи събирания ще бъдат забранени, непървостепенните търговски обекти ще бъдат затворени и ще се въведе полицейски час от 18 ч. до 5 ч.

Вчера Филипините съобщиха за рекорден брой новозаразени за 24 часа – 9838 случая. Днес новозаразените са 9595 и общият брой на заразените в страната става 712 442, като активните случаи са 118 122. Общият брой на смъртните случаи е 13 159.

Примоняме, че Филипинското управление по храните и лекарствата одобри руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“ за спешна употреба.

„Известните и потенциални ползи от ваксината „Спутник V“ надвишават известните и потенциалните рискове от ваксината“, каза главният изпълнителен директор Роландо Енрике Доминго при обявяването на решените преди дни.

Руската ваксина е четвъртото лекарство, одобрено във Филипините за спешна употреба. По-рано бяха одобрени препаратите на Pfizer / BioNTech, AstraZeneca и китайската компания Sinovac. На 1 март медицинските работници започнаха ваксинация с лекарството CoronaVac в страната, 600 хиляди дози от които бяха доставени от Китай на 28 февруари – предаде Ройтерс.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html