събота, 4 май 2024 г.

Десподов заведе дело срещу „Каляри“

Кирил Десподов е завел дело срещу „Каляри“ за неизплатени заплати, информира световният профсъюз на играчите ФИФПро на официалната си страница, цитиран от „24 часа“. Оттам заявиха, че ще следят с огромен интерес развитието на ситуацията, защото има сериозни проблеми с играчи, които се връщат от наем в отборите, които държат правата им. Проблемът дошъл заради коронавируса. В Италия разрешиха заплатите на футболистите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този, за да се помогне на клубовете. Когато Десподов се върнал от наема си в „Щурм“ (Грац), това решение довело до това, че от „Каляри“ не са му изплатили 2 заплати. Десподов е подал жалба в арбитражния съд в Италия по казуса. Интересното е, че там вече има решение по подобен казус. Става въпрос за играч от втора дивизия, който е спечелил и това е довело до отнемане на три точки от актива на тима, както и обявяването на играча за свободен агент.
Това би било добре дошло за Десподов и най-вече за „Лудогорец“, който трябва да откупи правата му от „Каляри“ в определен срок, а сумата е доста сериозна. При положение че арбитражът го обяви за свободен агент, то разградчани няма да дадат и стотинка. Очаква се решението по казуса да бъде взето в близкия месец.
Десподов вкара единствения гол за България в световната квалификация срещу Швейцария (1:3) след което се контузи и на негово място влезе Спас Делев. Той е под въпрос за двубоя с Италия в неделя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html