събота, 4 май 2024 г.

Григор Димитров приключи рано в Маями

Григор Димитров отпадна още след първия си мач на Мастърса в Маями. Българинът загуби от британеца Камерън Нори с 5:7, 5:7. Първата ни ракета определено не изигра най-добрия си мач, като отново имаше проблеми с контузия. Тя се отрази най-вече след средата на втория гейм, в който Григор видимо не бе в добро състояние. Той играеше само от средата на корта и трудно се движеше.
Много от играчите имаха проблем с горещото време в Маями, но за мача на Гришо температурата спадна до 25 градуса и духаше вятър, като едва ли точно това му е попречило. Проблем в кръста бе основната причина и за края на участието му на Australian Open. Така към трети кръг на турнира продължава Камерън Нори, който ще се изправи срещу представителя на домакините Тейлър Фриц.
Световният №83 Емил Руусувуори пък поднесе най-голямата сензация в слънчевия щат, след като елиминира третия в схемата Александър Зверев. Германецът спечели категорично първия сет и изглеждаше, че ще се класира без проблеми за следващата фаза, но Руусувуори осъществи паметен обрат и отстрани един от основните фаворити при дебютното си участие в турнира. Победата бе и неговата първа над тенисист от Топ 10.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html