петък, 3 май 2024 г.

Юлия Навалная: Путин си отмъщава на Алексей

Путин отмъщава на Алексей. Това, което става сега е лична мъст и разправа, заяви Юлия, съпругата на опозиционния лидер Алексей Навални. Тя разкри, че е изпратила в затвора лекарства и указания за упражнения, написани от специалист, които да намалят болките на мъжа й, но те не са му предадени.

Алексей и Юлия, снимки SPLETNIK.RU.

„Проблемите с гърба започнаха преди месец, в изолатора „Матроска тишина“. След преместването в град Владимир ситуацията само се влоши. Алексей ни забрани да говорим за това, за да не изглежда, че се оплаква. Самото начало на пребиваването в този „дружелюбен концлагер не беше много дружелюбно. Той помоли за лекарства, но те не стигнаха до него“, каза тя.

Кремъл отказа да отговори на призива на съпругата на Алексей Навални осъденият на затвор руски опозиционен политик да бъде освободен, за да се подложи на спешно медицинско лечение.

Вчера Юлия Навалная поиска мъжът й да бъде освободен незабавно и лекуван от лекари, на които се доверява, след като адвокатите му заявиха, че той изпитва болки и не получава подходящо лечение.

Днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, каза пред журналисти, че призивът трябва да бъде адресиран до службата за изтърпяване на наказанията, а не до Кремъл.

Руски граждани, държани в чуждестранни затвори, са изправени пред много по-тежка и нехуманна ситуация, отколкото всичко, с което се сблъсква Навални, отбеляза Песков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html