петък, 3 май 2024 г.

Среща Захариева-Столтенберг в Брюксел

Външният министър Екатерина Захариева е обсъдила с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг шпионския скандал с Русия у нас. Това съобщи тя във Фейсбук профила си. 

Снимка от ФБ профила на Екатерина Захариева

„Започна вторият ден от срещата на външните министри на страните-членки на НАТО в Брюксел. Това е първата присъствена среща на Алианса от повече от една година насам. Тя се провежда в Главната квартира на НАТО при стриктно спазване на противоепидемичните мерки“, написа още Захариева.

„Преди началото на заседанието разговарях с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с колегите Богдан Ауреску (Румъния), Збигнев Рау (Полша), Жан Аселборн (Люксембург), Луиджи ди Майо (Италия), Ине Сьорайде (Норвегия). Колегите поздравиха България за решителните действия по разбиването на мрежата за шпионаж в полза на Русия.

Радвам се, че в рамките на министерската среща на НАТО в Брюксел успях да се срещна с моя колега Габриелиус Ландсбергис, външен министър на Литва. Той изрази подкрепа за решителните действия, които предприеха българските власти в разкриването и предотвратяването на дейността на група за шпионаж, която е издавала класифицирани тайни. Националната сигурност на една страна членка на НАТО е важна за всички останали. Ако се пробие сигурността на една страна, се пробива сигурността на целия съюз, пише още вицепремиерът и външен министър..

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html