събота, 4 май 2024 г.

Милица Гладнишка крие младо гадже

Актрисата Милица Гладнишка, която участва в хитовото предаване „Като две капки вода“, крие младо гадже, с което е щастлива от осем години, пише вестник „Галерия“. Тайнствеността й е заради притесненията й, че хората ще злословят срещу нея, тъй като избраникът й е с десет години по-млад от нея. Затова Гладнишка мълчи като партизанин на разпит за младежа, а самият той се познава само с най-близките й приятели. Макар че двамата живеят под един покрив, са се разбрали да не публикуват свои снимки в социалните мрежи, а само фотоси, на които са в обща компания.

Избраникът на Милица се оказа неин колега – популярният от дублажите куклен актьор Иван Велчев.

 

Искрата между двамата пламва по време на работа.

 

Двамата участват в детския театрален проект „Приказки с оркестър“ в зала „България“, в който актрисата има ролята на разказвача. Покрай актьорските превъплъщения любовта ги завладява и от осем години те са неразделни. Е, случвало се е да се скарат и дори тя да си събере багажа, защото е много импулсивна и бързо пали, но той винаги я кара да премисли, да седнат, да поговорят и да изчистят недоразуменията. Двамата си пасват перфектно, защото и той също като нея е нестандартен, весел и музикален, може дори да свири на барабани и акордеон. Въпреки хармонията обаче Милица и Иван изобщо не мислят за брак. „Не е нещо, което определя връзката ни. Около нас никой от приятелите ни не е женен. Това ни е на заден план. Още повече че нашите се разведоха, някога, и баба ми го е направила. Не че ми е нанесло някаква травма, по-скоро ми даде пример, че не искам и на мен това да ми се случва, да живея така“, разсъждава Милица.

Милица и Иван са заедно от осем години

Тя губи баща си рано и така и не успява да го опознае добре и двамата да се сближат. Татко й е потомък на фабрикантски род.

 

Прадядо й Тодор изгражда една от най-модерните фабрики

 

за тухли и цигли в годините преди 9 септември, но след национализацията цялото му имущество е иззето и семейството е принудено да живее в обора срещу къщата си. Прабаба й не издържа и умира от мъка, като го оставя сам с три дъщери.

За разлика от бащата на Милица майка й се превръща в най-близката й приятелка, затова актрисата мъчително преживява нейната смърт, както и кончината на баба си. „Много ми беше трудно, но нямах сили да се самоубия. Баба ми Милица почина в деня, в който ми съобщиха, че майка ми е в последна фаза на рака и й остават 6 до 8 месеца живот. Мама отказа химиотерапия и живя още осем месеца. До последно беше оптимистка. Два дни преди смъртта й сестра ми я снима в леглото ухилена до уши. Издъхна в ръцете ми с думите: „Не се тревожи, Мице, ще се оправя“. Как да пуснеш човек, който иска да живее!“, с тъга споделя актрисата.

 

Една седмица след смъртта й тя има концерт

 

и докато изпълнява една от песните, не успява да сдържи сълзите си и те рукват като река по лицето й. От депресията я вади освен приятеля й Иван и работата й. Сега актрисата пази като очите си тромпета на майка си, защото тя е една от малкото жени у нас, които свири професионално на този инструмент. Тъкмо майка й е човекът, който пали Гладнишка по музиката. От дете Милица натиска клавишите на пианото и мечтае да стане оперна певица, но страстта към театъра наделява и така завършва НАТФИЗ. От баба си пък взема не само името, но и силния дух. Възрастната жена, която е родена в Скопие, преживява Втората световна война, преживява драматичен развод, до който се стига, след като бившият й мъж я залива с киселина. Освен това губи сина си, който си отива едва 19-годишен, но до края на дните си запазва ведрия си дух и жаждата за живот. Милица е толкова привързана към баба си, че планира да направи спектакъла „Баба и внуче“, базиран на техните невероятни отношения. Актрисата също като баба си предпочита да подхваща различна работа, отколкото да се вайка, че няма пари. След като завършва театралната академия, си изкарва прехраната като сервитьорка, телефонистка, копирайтър, преводач. Дори сега, когато не е ангажирана в шоуто „Като две капки вода“, озвучава филми, пее, рисува, пише и дори може да шпаклова, ако се наложи.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html