събота, 4 май 2024 г.

Краси Балъков: След световното в САЩ`94 станахме мързеливи

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков смята, че падението на родния футбол се дължи на гръмкия успех, който постигна България на световното първенство в САЩ през 1994 г. „В крайна сметка четвъртото място бе причина за дълбокото пропадане. Всички смятаха, че всичко ще продължи от само себе си. Успехът е много, много опасен и може да ви накара да станете мързеливи. Точно това се случи в България. Не успяхме да направим една национална концепция. В резултат на това пострадаха няколко поколения български футболисти“, споделя Балъков в интервю за швейцарските медии.

Бившият фамозен плеймейкър изрази мнение и за предстоящата световна квалификация с Швейцария, която е първа за двата тима по пътя към Катар 2022. „На хартия Швейцария е големият фаворит в този мач. Но във футбола нещата не винаги се развиват по начина, по който си мислите. „Ювентус“ отпадна от „Порто“ в Шампионската лига, а след това загуби и от „Беневенто“ в Серия А. Оптимист съм за мача. Във футбола винаги трябва да бъдете оптимисти, в противен случай не може да постигнете нищо. Отдавна нямаме успехи, но в отборите до 18 и до 20 години виждам качество. Бъдещето ще бъде по-добро от настоящето“, коментира още той.

Балъков бе треньор на „Санкт Гален“ и „Грасхопърс“ между 2006 и 2008 г., когато още правеше първите си крачки в треньорската професия. После стигна и до националния тим на България. Швейцарците изобщо не крият снизходително си отношение към утрешния си съперник. „Господин Балъков, как така скиорът Алберт Попов днес е по-известен за нас швейцарците, от който и да било от вашите настоящи футболисти?“, пита изданието. Отговорът е достоен: „Швейцария си е ски нация! Но е факт за съжаление… Не сме произвеждали големи звезди на световната сцена от години.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html