събота, 4 май 2024 г.

Член на Изпълкома: С Бербо може да поемем БФС

Членът на Изпълкома Петър Величков призна, че може да поеме управлението заедно с Димитър Бербатов, ако му бъде гласувано доверие. Величков също така говори и за оставките, които членовете на Изпълкома са подали. Бербатов не присъства на пресконференцията в София, макар че бе очакван. „Ясно е и е казано, че ние с Бербатов работим в екип. Възможно е в тази конфигурация да поемем управлението на БФС, ако ни бъда гласувано доверие, разбира се”, заяви Величков относно това дали би управлявал с един от най-добрите български футболисти от близкото минало. Величков предупреди, че ръководството на БФС се подготвя да организира конгрес за избор на президент с мандат за само осем месеца. Наскоро БФС отхвърли искането за ранно провеждане на извънредния конгрес, който се насочва към вече предвидената дата 25 юни. По думите на Величков на него ще бъде избрано ръководство до 18.02.2022 г., а не ново управление с мандат за четири години.

„Ако това е дневният ред, трябва да го уважим. Но не мисля, че това е дневният ред на футболната общественост“, каза Величков и посочи, че целта й е „да се каже на футболните клубове в каква посока вървим“. „Не ми се иска да произведем квазимодо ново ръководство. Не ми се иска това безвремие да продължава и не ми се иска в крайна сметка да харчим два пъти по няколкостотин лева, за да правим конгрес сега и след няколко месеца“. Величков заяви, че по информация от документи на конгреса ще бъдат гласувани оставките на бившия президент на БФС Борислав Михайлов, който напусна под натиска на държавата през октомври 2019 г. след скандала на мача с Англия, и само на петима от деветте члена на изпълнителния комитет, включително и тази на Величков.

„За мен поколението на Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров трябва да поеме своята отговорност за ръководенето на българския футбол, но на тях трябва да им бъде помогнато. Не бива да ги оставяме сами. Те са сериозни футболни личности с много ясна и добра преценка. БФС обаче има нужда и от сериозно административно управление. Има нужда от тежка реформа, която трябва да се направи. Там виждам аз мястото си“, допълни още бензиновият бизнесмен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html