събота, 4 май 2024 г.

Коалиция Нинова-Трифонов в изборни секции в Сандански

БСП масово регистрира партийни активисти на партията на Слави Трифонов в изборните секции в община Сандански. Сигнали има, че това се случва и на други места в страната, пише сайтът tribune.bg.

Илюстрация tribune.bg

Информацията е публична и може да бъде проверена на сайта на Регионалната избирателна комисия. Редица от активистите на новата партия на Трифонов, които не крият своята принадлежност, са били вписани като представители на БСП в изборните секции. Припомняме, че партия „Има такъв народ“ като извънпарламентарна формация няма право на представители в състава на изборните комисии, а само на наблюдатели.

За всяка партия това представителство е изключително важно, защото с него се гарантира защита на партийния интерес в изборния процес.

Абдикирайки от позициите отредени за нейни представители, БСП прави огромен жест към партията на Слави Трифонов, който явно трябва да бъде осребрен след изборите. Невъзможна е и тезата, че от столетницата не знаят на кого симпатизират подадените от нея членове на комисии, защото те публично заявяват принадлежността си към „Има такъв народ“.

Така например Алексей Калчунков, който е сред най-активните поддръжници на Слави Трифонов в Санданскиq е вписан като секретар в СИК № 014000025. Друг активист на шоумена – Божидар Удев е записан като член на БСП в СИК № 014000012, а Йордан Харизанов като секретар на СИК № 014000014. БСП дори са дали и председателство на Секционна избирателна комисия на хората на Трифонов – в СИК 014000064 за шеф на комисията е определен Кристиян Осев.

Всички те имат сериозна активност в социалната мрежа в подкрепа на Слави Трифонов и дори са засвидетелствали принадлежността си на профилните си снимки във Фейсбук. Новата коалиция явно вече е факт, остава само да разберем дали Трифонов ще подкрепи Нинова за премиер, след като тя е толкова щедра към него преди изборите, заключава tribune.bg..  

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html