събота, 4 май 2024 г.

Лотар Матеус: В България всеки мисли само за себе си, има постоянна борба за власт

Легендата на Бундестима и на световния футбол Лотар Матеус нe е оптимист за мача на България с Швейцария. В четвъртък приемаме този тим на старта на световните квалификации, двубоят е от 19:00 ч. на стадион „Васил Левски“. Пред швейцарското издание „Блик“, Матеус говори по темата накратко като част от голямо интервю, посветено на юбилея му. Бившият треньор на „лъвовете“ навърши 60 години в неделя.
„За съжаление нищо не се е променило с годините в България“, казва в интервюто Лотар, световен шампион с Германия като футболист. „Там има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност – така беше и по мое време, когато бях там. Има много лични интереси, включително и икономически. Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт. България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството на футбола и са успешни.“
Матеус бе национален селекционер на България за 12 месеца между септември 2010-а и септември 2011 г. Той бе начело на отбора ни в 10 мача, като спечели само три, а последният му двубой бе именно срещу Швейцария, завършил наравно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html