събота, 4 май 2024 г.

Трима загинали при челен удар между камион и автобус

Тежък инцидент e станал на пътя София – Варна, край Козаревец, съобщава NOVA. Автобус и тежкотоварен автомобил, превозващ безалкохолни напитки, са се сблъскали челно около полунощ. На място са загинали двамата шофьори, както и един пътник в автобуса. Четирима са ранените пътници, те са без опасност за живота.

Снимка Дарик нюз

Пътят остана затворен за часове, a движението беше прехвърлено по обходен маршрут.

Ударът става през нощта на мокър, но опесъчен пътен участък, в който изпреварванията са разрешени. Харунова е сред пътувалите в автобуса. Учи за медицинска сестра.

„Изведнъж седалката ми се преобърна и влязох под другата. Не разбрах нищо, защото всичко се случи за секунди. Изкарах останалите пътници, като счупих единия прозорец на автобуса. Баща ми беше автобусен шофьор и знам как става това”, обясни Харунова.

Пътниците са прегледани в Спешна помощ и освободени. „Установено е, че нямат индикации за приемане. Били са с леки мекотъканни травми. Не е било необходимо да бъде приложено продължително лечение”, посочи директорът на МОБАЛ – Велико Търново д-р Стефан Филев.

Вследствие на инцидента по пътното платно и върху автобуса бяха разпилени каси с товара. Все още обаче не е ясна причината за челния удар.

„Прав опесъчен участък и мокър асфалт. Вече експертизите ще кажат причините за катастрофата”, уточни директорът на ОПУ – Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

От ръководството на фирмата, която е собственик на автобуса, излязоха с позиция, в която се казва, че е била направена задължителна почивка 20 минути преди инцидента. Шофьорът, който е загинал, е бил на служба при тях от една година. Той е нает на редовен трудов договор. Документите на автобуса са били изрядни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html