четвъртък, 2 май 2024 г.

Максим Велков: Физически вече не издържаме статуквото

Може да бъде изображение с 3 души

„Граждани на протеста“, №17

Максим Велков е кандидат за депутат от коалиция „Граждани на протеста“ в 23 МИР – София, с преференция 118 и 25 МИР – София, с преференция 102.

– С какво смятате, че ще бъдете по-добър от настоящите депутати?

– То е лесно за смятане, настоящите не ги одобрява никой! А сега сериозно. Българинът винаги е живял за достойнството си. Това винаги е било в основата на българщината, без значение от каква националност и с какво вероизповедание е. Още Левски, който защитава основно този идеал, казва:”И сега си имаме падишах”!

Демокрацията е простичък механизъм, но трябва да се управлява от интелигентни, образовани хора. Виждаме последствията, когато  се пренебрегнат културата,образованието и особено морала. Всъщност какъв морал без образование и култура? Това е конкретната причина да се боря за образовани, културни хора да влезнат и да определят управлението на държавата.

– Как смятате да постигнете тези цели?

  • Имаме две хубави народни поговорки – „ Ако не си помогнеш сам, никой няма да ти помогне” , другата е за неволята! За жалост има и трета народна поговорка – „Това което си направиш сам и врага не може да ти го стори“. Нека да излезем и да гласуваме, машинно да гласуваме. Да гласуваме за идеи, развити и облечени в програма, идеи, доказали своята практичност. Кралят се играе от околните, е казал Шекспир, а ние вменяваме в длъжността кралят сам да си пише пиесите. Сигурно на Господ му е забавно, ама на нас никак! Иначе не мога да си обясня, защо толкова години търпим една отдавна доказана психиатрична диагноза, а именно програмите на ГЕРБ и другите партии от статуквото. Време е да направим малкото усилие да гласуваме. Да гласуваме с номер 17 с бюлетината на коалиция „Граждани от Протеста“. Да върнем закона и нормалността в държавата, обрасла с правила на мафията. Нови правила на България не й трябват, трябват ни управници подчиняващи се и управляващи съобразно закона! За нов Главен прокурор , за нов Висш Съдебен Съвет, за нормална държава, тя да работи за интереса на гражданите си.

– Вярвате ли ,че може да промените нещо?

 

– Вярата е от компетенцията на църквата! Аз желая, дерзая и се боря!

–  В лично качество в какво бихте бил най-полезен?

– Аз имам завършено висше образование ”Икономика на транспорта“ със следдипломна специализация при професор Барбалов „Организация на труда“, имам във времето специализация по мениджмънт и управление, и специализиран курс за висши ръководни кадри в академията на МВР. В лично качество се виждам в колективен орган, който работи за благото на хората! Това, в което мога да бъда лично полезен, е от най-малко значение, по важно е да бъда част и защитник на новата реална доктрина за държавата!

– Ако не влезете в парламента, как смятате да осъществите идеите си?

– Мисля, че идеите не са само наши. Дори това не са идеи, а необходимост в този момент, днес. Физически и психически нямаме сили да издържаме повече статуквото. Времето е бременно с промяна. Това, за което се борим е неизбежно.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html