събота, 4 май 2024 г.

„Ливърпул“ – „Реал“ (Мадрид) е мегасблъсъкът на 1/4-финалите в ШЛ

Жребият за 1/4-финалите в Шампионска лига отреди две големи дербита! Един срещу друг ще се изправят „Байерн“ (Мюнхен) – ПСЖ и „Реал“ (Мадрид) – „Ливърпул“. Интересното е, че два от последните три финала в турнира противопоставиха именно тези съперници. Миналия сезон баварците грабнаха трофея след 1:0 над парижани, а през 2018 г. „Кралете“ триумфираха след 3:1 над мърсисайдци.
Останалите две двойки са „Манчестър Сити“ – „Борусия“ (Дортмунд) и „Порто“ – „Челси“. На полуфиналите един срещу друг ще се паднат победителите от двойките „Байерн“/ПСЖ – „Ман Сити“/“Борусия“ – „Реал“/“Ливърупл“ – „Порто“/“Челси“.
Първите 1/4-финали са насрочени за 6/7 април и 13/14 април, а полуфиналите за 27/28 април и 4/5 май. Големият финал е предвиден за 29 май на „Ататюрк Олимпик Стейдиъм“ в Истанбул. Надеждите са на него да могат да присъстват и фенове.
Жребият за решителната фаза в Лига Европа също беше изтеглен. Големите фаворити в турнира „Манчестър Юнайтед“ и „Арсенал“ се разминаха и могат да се срещнат чак на финала. „Червените дяволи“ ще мерят сили с дебютанта в турнира „Гранада“, докато „топчиите“ ще имат за съперник другата сензация през тази година – „Славия“ (Прага). В дербито от 1/4-финалите един срещу друг ще се изправят „Аякс“ и „Рома“, докато последния мач ще е между „Динамо“ (Загреб) и Виляреал. 1/4-финалите ще се играят на 8 и 15 април, а полуфиналите са насрочени за 29 април и 6 май. Финалът ще е на 26 май в полския град Гданск.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html