събота, 4 май 2024 г.

Сираков, покажи се или сгъвай цирка!

Иво ДИМИТРОВ
Наско, къде се скри? Покажи се! Навремето ни показваше голия си задник, а сега си се свил някъде и мишкуваш. Покажи се, защото „Левски“ боледува тежко. Покажи се и кажи какво правиш, за да го излекуваш. Огромната синя общност ти гласува доверие с надеждата, че ще спасиш „Левски“, а ти се криеш. Дължиш го на стотиците хиляди левскари, които дарихме по нещо, за да го има „Левски“. За да те има и теб. Пиша последното, защото, колкото и да си велик, без „Левски“ си кръгла нула. И ти, и всички останали пешки в клуба, които с нищо не показвате, че сте достойни да работите в най-великата институция в страната. В една от запазените марки на България.
Днес дължите обяснение на синята публика и на онези момчета със сини шалчета, които отделяха буквално от залъка си, за да оцелее любимият ни тим. Не е нормално само да искаш от привържениците, когато имаш нужда от тях, а после да се криеш. Има много неудобни въпроси, които със сигурност ще те карат да се почесваш по тила, но си длъжен да отговориш на всички. Ако искаш да запазиш достойнството си и да си на равнището на онзи идол на агитката, която те обожествяваше и беше готова да те носи на ръце след всеки твой наистина забележителен гол! Същата тази публика, която ти прости публичните изневери с „Ботев“ и „Славия“, придружени с арогантни нападки към „Левски“. Същият този любим „Левски“, който ние обичахме до болка и подкрепяхме и във времето, когато ти го предаваше. Независимо от виновното минало ти простихме и ти дадохме мисията на спасител.
Сега се питаме спасител ли си, Наско, или се оказва, че сме пуснали Вълка да води стадото. Нали обаче знаеш, че левскарите не сме стадо. Оцелявали сме в режими, които са искали да ни унищожат, ставали сме шампиони в най-бедните за клуба дни, изправяли сме се, когато сме били сами срещу всички и са се опитвали залпово да ни разстрелят. Между другото, признай пред себе си само, не си ли бил сред онези, които се целеха и стреляха срещу „Левски“ в едни размирни мутренски времена.
Нямаше да пиша тези гневни редове, ако днешните специалисти в клуба си бяхте удържали на думата и не изпускахте талантливи юноши да бягат масово от „Герена“ и не водехте „Левски“ към бесилото. Ние сме длъжни да ви спрем! Писна ни да си въртите трансферите със съмнителни чужденци, докато момчета със сини сърца са принудени да си търсят късмета в други отбори. Сега е време за отговори, Наско. Сега е време за честни отговори, на каквито не съм сигурен, че си способен. Време е за мъже и за действия. И ако обичаш, ти и карикатурите около теб в клуба не си измивайте ръцете със Славиша Стоянович. Човекът дойде на „Герена“, когато никой не искаше да ви види физиономиите. Във време, когато разни типажи като бившия ти любимец Мъри Стоилов за пореден път отказаха, защото не им миришеше на много пари. Впрочем и сега, когато се оплаквате от безпаричие, е знайно, че след „Лудогорец“ и Тирето нашият бюджет е най-висок. Докога ще е това разминаване между средства, които се дават, и продукцията на отбора? Най-вероятно, докато има кой да ви търпи.
Днес от пълната ви прозрачност, Наско, няма и помен. Сега в „Левски“ се харчат пари за съмнителни играчи, а мястото на отбора в класирането и безславното отпадане за Купата на България показва, че тези пари са хвърлени в боклука, вместо да погасят стари дългове. Няма как да не остават съмнения за скрити комисиони и за корупция. Наско, ще завърша с цитат от писмото на момчетата от Blue Boys Петрич:
„Харесва ли ви като цяло този „Левски“ в момента и не ви ли прилича на случайно събран отбор от улицата? Какъв е вашият план да се промени това? Забравихте ли за обещанието си, че „Левски“ няма да бъде боскова круша? Нашето мнение е, че е крайно време да сгънете цирка и да запретнете ръкави, за да започнете да работите наистина за благото на „Левски“, с което да оправдаете очакванията на хилядите „сини“ привърженици, или просто да затворите вратата на Герена от външната страна. Изборът е ваш!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html