събота, 4 май 2024 г.

Путин към Байдън: Бъдете здрав!

Руският президент Владимир Путин пожела на американския си колега Джо Байдън да бъде здрав в отговор на изявленията му, че е убиец. В интервю с главния водещ на ABC News Джордж Стефанопулос Байдън се съгласи, че Путин е убиец и каза, че руският лидер ще „плати цена“ за предполагаемо намеса в изборите в САЩ.

„Що се отнася до изявлението на моя американски колега, ние наистина, както той каза, се познаваме лично. Какво да му отговоря? Бих му казал: Бъдете здрав!“, заяви Путин по време на видеовръзка с представители на обществеността от Крим и Севастопол. Той подчерта, че говори без ирония и шеги. Путин заяви още, че Москва ще продължи да работи с Вашингтон в области от общ интерес.

Други руски служители бяха по-конфронтационни. Константин Косачов, заместник-председател на горната камара на руския парламент, поиска извинение от Байдън за неговите твърдения. Репликата на американския президент е „водораздел“ в отношенията и „неприемлива при каквито и да било обстоятелства“, написа Косачов във Фейсбук в четвъртък. Външното министерство заяви, че очаква обяснение от Вашингтон, предаде Интерфакс. Късно в сряда министерството обяви, че призовава посланик Анатолий Антонов за консултации. Предупреждавайки за рисковете от „необратимо влошаване на отношенията“ с новата администрация на САЩ, министерството заяви, че Русия все още се надява да обърне спиралата надолу. Дипломатическият демарш дойде след като 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html