събота, 4 май 2024 г.

Нова лекция на Меси в Ла Лига (видео)

Лионел Меси изигра мач №767 за „Барселона“, с което изравни клубната легенда и досегашен лидер в класацията Шави Ернандес. Това се случи при домакинската победа на каталунците над опашкаря „Уеска“ с 4:1, с която футболистите на Роналд Куман се върнаха на второто място в класирането и скъсиха изоставането си от лидера „Атлетико“ (Мадрид) на 4 точки.
Меси даде тон на съотборниците си след по-малко от четвърт час игра, след като в 13-ата минута изстреля неспасяем снаряд с левия крак от дъгата на наказателното поле. Така за тринадесети пореден сезон той стига до 20 отбелязани гола в първенството.
Антоан Гризман удвои 10 минути преди почивката, като голът му бе копие на този на Меси, но от няколко метра по-голяма дистанция, а домакините удвоиха преднината си. За французинът това бе попадение №150 в Ла Лига, като само един друг негов сънародник е вкарвал толкова голове в испанското първенство – Карим Бензема от „Реал“ (Мадрид). Рафа Мир върна един гол от дузпа за гостите в последната минута на полувремето за 2:1, но още в 53-ата минута Меси центрира отляво, а защитникът Оскар Мингеса скочи най-високо във вратарското поле и отбеляза с глава за 3:1. Това бе и първият му гол с екипа на „Барса“. В 90-ата минута Меси добави още един гол на сметката си.
„Уеска ни оказа сериозен натиск. Взехме три точки, което беше най-важното. А ние сме на четири точки от „Атлетико“. Винаги съм казвал, че имаме шансове за титлата. Да играя рамо до рамо с Лео Меси е чест за мен. Наслаждавам се на тренировките с него всеки ден. Винаги се опитвам да го търся с пасове, защото той рядко пропуска“, щастлив сред успеха бе нападателят Педри.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html