събота, 4 май 2024 г.

В Италия: Титлата е мираж за „Милан“, Роналдо с хеттрик №57

„Милан“ загуби с 0:1 от „Наполи „на „Сан Сиро“ в дербито от 27-ия кръг на Серия “А”. След това поражение „росонерите“ на практика се сбогуваха с мечтите си за шампионската титла на Италия. Единственото попадение в мача заби Матео Политано 49-ата минута. Тимът на Стефано Пиоли остава на второ място, но вече изостава на 9 точки от „Интер“ и първата позиция. „Ювентус“ пък е само на точка от „червено-черните“ и има мач по-малко. Истинската звезда на вечерта бе именно Кристиано Роналдо, който изригна с хеттрик за успеха с 3:1 като гост над „Каляри“. Дни след като закопа съотборниците си срещу „Порто“ в 1/8-финалите на Шампионската лига португалецът вкара три гола още през първото полувреме, оформяйки 57-мия си хеттрик в кариерата. Португалецът откри резултата в 10-та минута, в 25-та удвои от дузпа, а в 32-рата добави и трети гол с прекрасно изпълнение с левачката.
Краля на футбола Пеле поздрави CR7, че е подобрил рекорда му за най-много голове в официални мачове. Кристиано има вече 770 попадения, а легендарният бразилец – 767. „Кристиано, възхищавам ти се и обичам да те гледам как играеш. Единственото ми съжаление е, че днес не мога да те прегърна“, написа Пеле в Инстаграм.
Роналдо логично беше избран за Играч на мача и следователно трябваше да даде интервю след края на срещата. Той обаче отказа да говори пред камерата, като най-вероятно това се дължи на множеството критики по негов адрес след отпадането от „Порто“ в Шампионската лига. Една от тях беше от страна на Фабио Капело, който намекна, че „ветераните в Ювентус се показват след победите, но се крият след загубите“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html