понеделник, 29 април 2024 г.

Фандъкова: Ако се наложи, затваряме молове и фитнеси

По настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.Това каза по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя предупреди, че ситуацията в столицата продължава да е тревожна, ако мерките не се спазват, ще се затегнат. 

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни Фандъкова. Тя посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща – да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Фандъкова коментира, че ако тя е трябвало да решава, би затворила училищата последни или изобщо не би ги затворила и съобщи, че много ученици са ѝ писали по този повод.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html