събота, 4 май 2024 г.

Григор започва срещу „клиент“ в Акапулко

Адриан Манарино ще бъде първият съперник на Григор Димитров на АТР 500 турнира в Акапулко, който стартира в понеделник. Българинът е поставен под №5 в схемата, което му гарантира по-нискоранкирани съперници в първите два кръга. В момента Манарино е №36 в световната ранглиста. До момента те са се срещали два пъти помежду си като и двата мача са спечелени от Григор. Любопитното е, че последният беше преди година точно в Акапулко и завърши 6:7(8), 6:2, 7:6(2). Първата им среща пък бе през 2016-а в Делрей Бийч и приключи 6:4, 7:5.
При победа над 32-годишния французин във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача Миомир Кецманович – Фелисиано Лопес. В четвъртината на Димитров другият поставен е №3 Диего Шварцман, с когото той може да се срещне на 1/4-финалите. В тази половина другите поставени са първият в схемата Стефанос Циципас и Феликс Оже-Алиасим. Циципас стартира срещу Беноа Пер, докато канадецът ще срещне Тенис Сандгрен.
В долната половина №2 Александър Зверев ще има доста интересно предизвикателство в първи кръг – испанският талант Карлос Алкарас.
В Акапулко Григор ще играе и на двойки заедно с Томи Пол. Българо-американският тандем обаче нямаше особено добър късмет при жребия и ще трябва да се изправи срещу Раджийв Рам и Джо Солсбъри още на старта. Четвъртите поставени могат да се похвалят с достигане до финала на Australian Open през този сезон. Любопитна подробност е, че българинът дори не е вземал сет на Рам в сблъсъците помежду им, но го е надигравал при дуетите, партнирайки си с Давид Гофен. Джо Солсбъри също е бил побеждаван в карето от родния ни представител, когато Димитров и Лазаров донесоха успех на националния ни отбор над Великобритания в ATP Cup миналата година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html